fredag den 28. december 2018

Idag sælges de dyre designer mærker online

Der var engang, hvor de traditionelle butikker var der, hvor de store luksus og designer mærker solgte deres varer. Det var i de luksuriøse butikker, at kunderne kom ind, fik set på den nye taske, bælte, sko eller lignende, og derefter købte produktet. Varen blev omhyggeligt pakket sammen og lagt ned i en bærepose fra mærket, som var det åbenlyse bevis på, at nu havde man lige handlet i f.eks Gucci, Louis Vuitton, Burberry eller lignende.
Bæreposerne var præstige poser, som de også blev kaldt, fordi især mange piger følte sig speciel, når de forlod butikken med dem i hånden.
Men tiderne har ændret sig meget, og det har modebranchen også, også når det kommer til de helt store brands.

Designer mærkerne går online

I takt med at nettet blev mere og mere udbredt, og at mere og mere handel blev flyttet fra de traditionelle butikker og til webshops, så har de store designer mærker stille og roligt fulgt med online. Nogle hurtigere og mere genialt end andre. Men alle er efterhånden repræsenteret online med deres egen webshop, hvor kunderne kan handle.
Et meget smart træk, hvis man tænker på, at mærkerne mister salg i butikkerne, men at dette opvejes lidt ved, at de flytter det over i deres egen webshop, fremfor over til en forhandler af mærket. For så ville mærkerne ikke opnå samme gode avance, som hvis de selv retailer varerne.
Et mærke som har klaret hele processen godt, det er Louis Vuitton. Den franske gigant har på en smart, simpel og enkel måde fået spredt sit budskab om, at varerne kan købes på mærkets egen hjemmeside, eller i mærkets fysiske butikker.
Burberry har derimod klaret sig knap så heldigt. Det lader til, at Burberry ville have en fancy og funky side, hvor webshoppen skulle være en del af den, men det hele blev en smule for fancy og funky, og det har bare gjort siden totalt uoverskuelig. Både at besøge, men ikke mindst at handle i.
Så står du idag, og vil du gerne have et par nye smarte Oakley solbrilleret luksus ur fra DKNY eller måske en Mulberry taske, så husk at tjekke mærkernes egne shops ud. Måske du finder et godt tilbud der, selvom du ofte kan finde varerne billigere i andre mindre webshops. Men det er en anden snak.
Selv Apple sælger idag sine produkter via deres egen shop, og de sælger rigtig mange iPads og iPhone 4S.
Husk at udnytte nettet mange muligheder, så køb aldrig det første og bedste sted, før du har tjekket priserne ud flere steder. Måske du snyder dig selv for en rabat, eller en god service :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar