fredag den 28. december 2018

Dit bredbånd

Bredbånd er blevet en fast del af vores hverdag og de faste omkostninger, som hober sig op, måned efter måned.
Derfor er det en rigtig god idé at undersøge dine muligheder for at spare penge, for hvad sparet er, jo som bekendt, tjent.

Saml tv, bredbånd og telefoni

Jo mere du samler hos én udbyder, jo større rabat kan du få.
Har du abonnement på tv og/eller telefoni, kan du med fordel samle det sammen med dit bredbånd, hvilket kan udløse rabat, samt det gør betaling og kundeservice mere simpelt, når der kun er én virksomhed at forholde sig til.
Udbydere som tilbyder samlerabat er TDC, Fullrate, Telia m.fl.

Hvad er dit behov?

Selvom det kan virke meget simpelt, er der faktisk mange som ikke får gennemgået deres behov, og derfor ender med at betale for noget de slet ikke bruger.
Som bredbåndskunde kan få hastigheder fra 2 Mbit og helt op til over 100 Mbit, men det er de færreste som reelt har behov for så hurtig en forbindelse.
For langt de fleste bliver internettet brugt til Facebook, tjekke mails, surfe, gå på netbank osv.
Hvis det også er dit behov, kan du muligvis nøjes med en 10 Mbit hastighed.
Har du behov for at downloade/uploade store filer, streame videoer og spille online spil, kan du dog få behov for en hurtigere forbindelse.
Langt de fleste udbydere tilbyder gratis opgradering, så start med en mindre og billigere løsning først, så kan du altid opgradere efterfølgende.
(OBS: Kender du ikke din nuværende hastighed, kan du benytte en hastighedstest)

Undersøg markedet

Lav et grundigt forarbejde, ved at tjekke en prissammenligning på bredbånd inden du vælger din bredbåndsudbyder.
Der er mange ting som du skal være opmærksom på!
  • Mindsteprisen
    Mange kigger udelukkende på månedsprisen, og ikke det med småt – nemlig mindsteprisen.
    Mindsteprisen er dog langt mere væsentlig at kigge på, fordi den indeholder alleomkostninger såsom oprettelse, løbende gebyrer, fragt, udstyr og selvfølgelig månedsprisen.
  • DækningDet er ikke sikkert at alle udbydere kan levere bredbånd hos dig. Du kan som oftest tjekke på deres hjemmeside om de kan levere hos dig.
    I yderområderne kan der også forekomme en dårligere forbindelse, end den du egentlig bestiller. Spørg ind til det hos din udbyder eller tjek internettet, hvis du selv er bosat i et yderområde.
  • Service
    Inden du vælger din udbyder, kan det være en god idé at tjekke TrustPilot og andre anmeldelsessite, for at se hvad andre mener om udbyderen.
    På den måde undgår du at vælge en useriøs udbyder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar