søndag den 15. april 2018

undervisningsgang

Vi har netop afslutter anden undervisningsgang på Vejle Midtbyskole. Og stemningen var langt mere energisk end sidst, for nu er vi gået fra uforpligtende brainstorm til at bygge skalamodeller og fordele arbejdsopgaver.
Hvad bekymringer vi måtte have haft om børnenes engagement efter sidste gang er nu væk. Tilbage er nu den langt mere praktiske udfordring med at få de unge hackere til at afdække hvilke ressourcer de har til rådighed – herunder tid, talent og hænder.

Det nytter jo ikke noget at planlægge at udføre et 12 meter langt graffitimaleri på een dag, hvis man ikke kan tegne eller har skyggen af erfaring med forskellige typer af maling til udendørsflader.
Og hvordan skal der egentlig komme jord og planter i vores urban garden?
Men Aviaja og Mie kan heldigvis hjælpe med planlægningsværktøjer og designopgaver der binder tingene sammen og hjælper os lande noget som vi reelt kan lave med de ressourcer vi nu har.
På tegnebrættet er:
  • Det gamle klatrestativ transformeres til en skyggefuld pergola, der bliver et lille hyggerum i det store gårdrum,
  • En urban garden, baseret på dyrkning i højbede af paller, leverer grønt men også højde og opdeling mellem forskellige brugsrum i skolegården,
  • En række loungemøbler bygges af paller som flytbare, generiske siddepladser
  • Muren i det lange åbne cykelkskur udsmykkes, og giver farve
  • Stencilkunst breder sig flere steder i skolegården, og binder brugsrummene sammen.
  • Et landskab af stablede trækasser give højde i den ellers flade og åbne gård, og giver siddepladser til mange mennesker.
  • Skolens store logo (det pixellerede M) males centralt på asfalten
Uden specifikt at gå efter et tema, er omdrejningspunktet for mange af ideerne kuben som form. Logoet består af pixler, højbedene er tegnet som kasser, loungemøblerne ligeså. Det gamle klatrestativ får nyt liv som en kasse med sprosser, så den ikke bliver for massiv.
Næste stop er konstruktionsplaner, som vi kan lave materialelister på baggrund af, en milepælsplan for hver gruppe og en ressourceplan for alle aktiviteter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar