tirsdag den 14. april 2020

Mugge

Mugge der går under navnet “golinedk” på diverse sociale medier – besøger her min blog med et indlæg. Hun afholder nemlig graviditetstræning. Ikke noget som jeg syntes der var meget af, da jeg var gravid med Ellen. Eller også opdagede jeg det ikke, fordi jeg bare spiste flødekager dagen lang. Jeg havde klart en forventning om at jeg ville tabe det hele under amningen – men snydt! Det gjorde jeg slet slet ikke. Jeg talt en del med Line om det, da hun selv blev gravid, for der er mange opfattelser af hvad man må og ikke må i forhold til træning når man er gravid. Line har i den grad dykket ned i emnet, og er blevet specialist på det her område.
Hun har lige åbnet op for nye graviditets-træningshold, hvor man træner med hende og har en fast jordemoder tilknyttet også. Rimeligt sejt koncept synes jeg faktisk… Holdet har opstart om et par uger, og der er få pladser tilbage.

Træning under graviditeten

Hvorfor er det godt at træne under graviditeten? ‘Kan jeg ikke lige så godt ligge mig på sofaen og spise onsdagssnegle?’
Jo, men husk din træning er vigtig, og behøver nødvendigvis ikke ændrer sig bemærkelsesværdigt under din graviditet.
’Fysisk aktivitet under graviditeten har talrige positive effekter for såvel gravide som barn, og der er kun få vigtige forsigtighedsregler’ (Sundhedsstyrelsen, 2011).
De sidste par år er der kommet mere fokus på motion og træning under graviditeten. Flere positive effekter ved at træne under graviditeten kan fremhæves:
  1. Nedsætter risikoen for at udvikle gravidsukkersyge
  2. Mindsker risikoen for at svangerskabsforgiftning
  3. Har færre bækkensmerter, og forbedret muskelstyrke og bevægelighed
  4. Forbedrer sin kondition relativt i forhold til kvinder, der ikke træner
  5. Positiv effekt på det mentale
Hvor meget må man træne under graviditeten? ‘Kan jeg ikke bare cykle til arbejde og så er det fint?’
I princippet må du træne så meget som du lyster!
’Det anbefales at man træner 30 min om dagen under graviditeten. Aktiviteten skal være med moderat intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdags aktiviteter’ (Sundhedsstyrelsen, 2011). Men husk, lyt til din krop og din baby. Er man ikke vant til træne, frarådes det at man dyrker fysisk aktivitet med høj intensitet, hvor kredsløbet presses maksimalt, men derimod med let til moderat intensitet i træningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar