fredag den 28. december 2018

Hvilket værktøj har DU brug for?

Der er ikke nogen mennesker eller nogen hjem, der ikke har behov for værktøj. Alle skal én eller anden dag have samlet et møbel eller slået et søm i væggen, men der er dog stor forskel på, hvor meget værktøj, man har behov for, og i hvilken kvalitet det behøver at være.
Mange er faktisk lidt forvirret og nogen oplever tit at mangle værktøj, eller også har de b rugt formuer på værktøj, de ikke har brug for alligevel.

Er du en person, der godt kan overkomme at slå et søm i væggen, men ellers ikke har de store gør-det-selv ambitioner, er det begrænsede ting, du har behov for.
Er du derimod en rigtig handyman og har mange projekter i tankerne, er der lidt flere ting, der skal indkøbes.
Det afhænger også af, om du ejer eller lejer. Bor du til leje, står udlejeren for de værste reparationer, imens at hvis du ejer et hus eller egen lejlighed, står du selv for regningnen og reperationen.
Bor du til leje og/eller er ikke den store handyman, har du kun behov for følgende værktøj:
Hammer (ikke for stor og klodset men smart og alsidig), Målebånd/tommestok, Kniv og skiftenøgle , Skrue/boremaskine og en sav.
Så vil du være dækket godt ind til alle småprojekterne, der nu måtte komme.
Ejer du derimod en bolig og/eller har du nogle simple projekter i tankerne bør du udover det basale også anskaffe dig: rundsav, bore/skruemaskinen i opgraderet tilstandt (18 volts maskine) og stiksav.
Har du større projekter i tankerne er det også en god idé at have: Dyksav (kan lave perfekte snit og linjer- køb en af god kvalitet) og en slagboremaskine (er nødvendig, hvis du skal bore i hårde materialer såsom beton. Bor og bit skal også være af god kvalitet). Multiværktøj (sliber og skærer).
Følger du ovenstående råd, bør du være godt dækket ind, og du vil kunne klare, de opgaver der nu måtte dukke op. Husk dog altid at købe værktøj af god kvalitet, da det holder bedre og længere end de helt billige varianter.Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du altid rådføre dig med ekspedienten i byggemarkedet, eller også kan du med garanti også finde masser tester på internettet af diverse værktøj.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar