I Danmark har vi et super flot niveau på madfronten. Det er jeg stolt af, og jeg er bestemt også en af dem, der nyder godt af det.
I København er udvalget af gode restauranter stort, og det er kun til vores fordel. For det skærper konkurrencen og gør, at niveauet hæves endnu mere.
Jeg har mange ’yndlingsrestauranter’, jeg kunne liste. Én af dem er Høst. Da jeg inviterede min mor ud på middag i København torsdag aften, var planen derfor også, at tage hende med derhen. Men der var ikke plads til os. Desværre. Og så alligevel ikke. For vi fik i stedet bord på søsterrestauranten Vækst. Og det var slet ikke et skidt supplement. Tværtimod.
Vækst bygger på samme koncept som Høst: Nordisk mad skabt og kreeret af sæsonens varer.
Vi valgte den aktuelle menu til 295,- på kortet og ikke a la carte:
- Forret: Blæksprutte, bagt glaskål og muslingsauce
- Hovedret: Svinekæber, brændt spidskål, bacon, tyttebær og peberrod
- Dessert: Rabarber is, hvid chokolade, karamel creme og drømmekagecrumble
Som bonus fik vi en ’ekstrasevering’ (igen som på Høst) – en yderst lækker ’ekstra forret’ bestående af diverse små og veltilberedte snacks, der fyldt godt på bordet.
Sådan så ‘ekstraserveringen’ i form af snacks mere eller mindre ud …
Smukt serveret, og mums hvor det smagte!
Vi købte vin på glas og valgte en sofistikeret Riesling. Skøn og sommerlig!
Oplevelsen var dejlig, og vi gik alt andet end sultne derfra. Vi blev tillige enige om, at aftenen var så stor en succes, at vi bestemt må gentage konceptet …
Tosomheden. Bare os to. Mor og datter. Det kan varmt anbefales.
Billeder fra vækst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar